Troldtekt A/S: ny direktør vil fortsette veksten

Michael Heeager Nystrup er ny administrerende direktør i Troldtekt, der han skal lede veksten av danske akustikkplater internasjonalt. Han har lang erfaring med globalt industrisalg og forretningsutvikling – sist hos LOGSTOR, som i likhet med Troldtekt er en del av det irske Kingspan-konsernet.

12.09.2022
I 2022 ble Troldtekt A/S en del av det irske konsernet Kingspan Group. Visjonen er internasjonal vekst via fokus på bærekraft. Nå er 42 år gamle Michael Heeager Nystrup valgt til å stå i spissen for den videre veksten som administrerende direktør for Troldtekt.

Michael Heeager Nystrup har jobbet sju år i LOGSTOR, et annet dansk selskap i Kingspan-konsernet. Som visepresident har han hatt ansvar for salg og markedsføring, produktledelse, forretningsutvikling og digitalisering.

Alan Lawlor, administrerende direktør for Kingspan Insulation og styreleder i Troldtekt A/S, sier: 

– Michael Heeager Nystrup har solid erfaring med å utvikle og selge produkter til det globale industrimarkedet. Han kjenner Kingspan ut og inn, og har tidligere vært med på å integrere et dansk selskap i konsernet med hell. Med innovative produkter som har sitt utspring i en dokumentert bærekraftig Cradle to Cradle-strategi, blir Troldtekt bare mer og mer relevant i byggebransjen. Det har vi sett i Danmark og de siste årene også internasjonalt, der markedspotensialet er enormt. Jeg gleder meg til å se fortsatt suksess for Troldtekt med Michael ved roret.

 

Kommer inn i en sterk kultur

Den nyansatte direktøren ser frem til å bli en del av Troldtekt, som har hovedkontor i Aarhus, produksjon i Troldhede og datterselskaper i Hamburg og Malmø.

– Troldtekts medarbeidere har en lidenskap for akustikkløsninger som gjør en positiv forskjell for mennesker og produseres med stor respekt for miljøet. Jeg gleder meg til å bli en del av en sterk kultur som har røtter helt tilbake til 1935. Fundamentet er på plass, og nå skal vi gripe muligheten til å sikre god akustikk og elegant design i enda flere bærekraftige bygg verden over, sier Michael Heeager Nystrup.

Før LOGSTOR jobbet han i KMD, som utvikler programvareløsninger for stat og kommune. Han er utdannet cand.merc. i økonomistyring.

 

Gjør klar til å doble kapasiteten

Hos Troldtekt vil Michael Heeager Nystrup avløse Peer Leth, som har innehatt direktørstillingen siden 2006. Peer Leth har valgt å søke nye utfordringer som administrerende direktør for Dansk Træemballage A/S.

– Jeg vil gjerne takke Peer for hans store bidrag til Troldtekts vekst gjennom 17 år, og ikke minst for hans iherdige og profesjonelle innsats i Troldtekts tidlige historie som en del av Kingspan-konsernet, sier Alan Lawlor.

Direktørskiftet fant sted 1. oktober 2022. Da tiltrådte Michael Heeager Nystrup. Som en del av Troldtekts ambisjoner om ytterligere vekst vil ett av Nystrups fokusområder i løpet av de neste to til tre årene bli oppføringen av en ny fabrikk i Troldhede. Den supplerer den eksisterende fabrikken og vil doble Troldtekts produksjonskapasitet og vel så det.

FAKTA OM TROLDTEKT:

  • Troldtekt A/S er en ledende utvikler og produsent av akustikkløsninger til himlinger og vegger.
  • Siden 1935 har dansk trevirke og sement vært råmaterialene i produksjonen, som foregår i Danmark under moderne og miljøvennlige forhold.
  • Detsentrale elementet i Troldtekts forretningsstrategi er designkonseptet Cradle to Cradle.
  • Siden våren 2022 har Troldtekt vært en del av Kingspan Group, et multinasjonalt konsern med hovedkontor i Irland som leverer høyeffektive byggematerialer til det globale byggemarkedet og er representert i over 70 land.

YTTERLIGERE INFORMASJON:

Tina Snedker Kristensen, bærekrafts- og kommunikasjonssjef hos Troldtekt A/S

Tlf.: +45 8747 8124 // E-post: tkr@troldtekt.dk