Troldtekt v-line: nye designløsninger med diskré spor

Nå lanserer Troldtekt to nye varianter i den prisvinnende serien med designløsninger. Troldtekt® v-line 1way og 2way har elegante v-spor frest inn i overflaten. Troldtekt v-line er basert på de klassiske 25 mm-platene og kan produseres til en svært konkurransedyktig pris.

01.04.2022

Med de to nye variantene i Troldtekts designserie får du en særpreget og ensartet takflate som sikrer god akustikk i rommet.

De to nye produktene – Troldtekt v-line 1way og Troldtekt v-line 2way – har innfreste spor i overflaten. Dermed bygger de videre på uttrykket fra de populære designløsningene Troldtekt line og Troldtekt line design, som har vært på markedet siden 2019.

Troldtekt v-line er basert på de klassiske 25 mm-platene, mens de andre løsningene i designserien er basert på 35 mm-plater. v-line-variantene er dermed lettere i vekt og kan produseres til en svært konkurransedyktig pris.

– Målet med de to nye løsningene er å gjøre våre designløsninger tilgjengelige i enda flere prosjekter. Platene er på 25 mm og har V-spor med en grunnere dybde enn de rektangulære sporene i Troldtekt line, noe som gir dem et litt mer diskré uttrykk, sier Michael Christensen, arkitekt hos Troldtekt A/S og designer av hele serien.

Han nevner private hjem og kontorlokaler som eksempler på bygg der Troldtekt v-line vil være et opplagt valg.

Troldtekt v-line 1way | Troldtekt v-line 2way

 

Rolig uttrykk og særpreget mønster

Troldtekt v-line har innfreste v-spor i overflaten langs hver plate og et halvt spor langs platenes lange kanter. På den måten oppstår det et ekstra spor når to plater monteres ved siden av hverandre. Forskjellen mellom variantene 1way og 2way finnes på platenes korte kanter. 1way har rette kanter, mens 2way har samme halve v-spor som på de lange kantene.

– Med 1way får du derfor et rolig uttrykk med lange gjennomgående linjer, som i listtak. I 2way brytes de langsgående sporene av tverrgående spor der endene på platene møtes. Særlig en hvit eller lys variant av 2way skaper et karakteristisk mønster som trer tydelig frem i rommet, sier Michael Christensen.

Uavhengig av hvilken av de to variantene du velger, kan du selv avgjøre om hver plate skal ha seks eller ti innfreste v-spor på langs.

– I rom med relativt lav takhøyde gir platene med ti spor et flott uttrykk. Varianten med seks spor (større avstand mellom sporene) kommer mer til sin rett i rom med større skala og takhøyde, sier Michael Christensen.

Få presisjon og fleksibilitet

Kunder som ønsker et litt annet uttrykk og mer monteringsfleksibilitet, kan kombinere Troldtekt v-line med platetypen Troldtekt v-line blank – et supplement til de to nye løsningene. Også blank-platene fås både som 1way med rette kanter i enden og 2way der plateendene er faset med et halvt v-spor. 

– Blank-platene har samme dimensjoner og kantutforming, men mangler v-sporene i selve overflaten på platen. En rekke med blank-plater kan gi et lettere uttrykk, der platene med spor stopper litt ut fra veggene og skaper en slags ramme rundt. Blank-platene kan også bidra til å fremheve øyer med v-spor i et kontormiljø, sier Michael Christensen.

Han forklarer at Troldtekt v-line blank også kan ha en praktisk funksjon:

– Løsningen kan sikre et mer presist uttrykk dersom du for eksempel trenger plass til overlys, spotlys, avtrekkshette eller lignende i takflaten. Blank-platene har dessuten den fordelen at eventuelle skjevheter i veggene ikke forstyrrer den øvrige takflaten med v-spor rent visuelt.

Troldtekt v-line har vært på markedet siden april 2022.



Se bilder fra tegnestuen CEBRA i Århus, som valgte Troldtekt v-line 1way

Se hele utvalget av Troldtekts designløsninger