Nå kan du få Troldtekt akustikkplater i fargen clay

Troldtekts nye farge, clay, gir akustikkplatene en karakteristisk og varm fargetone som er kjent fra leire. Fargen er spesielt egnet til maling av akustikkplater basert på sementtypen FUTURECEM™, som får en jevn farge og en varm glød.

23.06.2023

Nå lanserer Troldtekt en helt ny farge – vi kaller den Clay 210. Den er velegnet til maling av Troldtekt basert på FUTURECEM™.

– Siden vi lanserte Troldtekt basert på FUTURECEM™, har etterspørselen både fra byggherrer og arkitekter økt kontinuerlig. Det organiske uttrykket med en litt varmere glød passer godt inn i designet i mange bygninger, sier Michael Christensen, arkitekt hos Troldtekt A/S.

– Med våre råvarer, tre og sement er det vanlig å oppdage flere nyanser i de umalte Troldtekt-platene. Maling med fargen clay gir et uttrykk der den karakteristiske leirfargen er bevart, og der både den enkelte platen og den samlede flaten får et ensartet uttrykk, tilføyer han.

Fleksible designmuligheter

Både de tradisjonelle Troldtekt-akustikkplatene og Troldtekt designløsninger kan fås basert på FUTURECEM™. Dermed kan man også få de ulike platetypene malt i clay.

Troldtekt har initiert prosessen med å oppnå en Cradle to Cradle-sertifisering for Troldtekt akustikkplater i fargen clay. Vi forventer at dette snart er på plass. Allerede nå er alle Troldtekt akustikkplater i natur og standardfarger Cradle to Cradle-sertifisert på gullnivå.

Troldtekt basert på FUTURECEM har i hele produktets livssyklus et CO2-avtrykk som er henholdsvis 26 og 38 prosent lavere enn Troldtekt basert på tradisjonell grå og hvit sement.    

Les mer om Troldtekt basert på FUTURECEM